Laden Evenementen

« All Evenementen

Bijeenkomst Data, Innovatie & Gezondheid

april 18 @ 4:15 pm - 9:00 pm

Op woensdag 18 april organiseren wij van 16.15 tot 21.00 uur op De Haagse Hogeschool Delft weer een bijeenkomst over data, innovatie en gezondheid. Bij de eerdere bijeenkomsten lag de nadruk op grote hoeveelheden data en wat we daar in de gezondheidszorg mee zouden kunnen doen. We hebben vooral aandacht besteed aan de innovatieve kant en hebben bijvoorbeeld onderwerpen besproken als blockchain en smart wearables. Voor de bijeenkomst van 18 april zouden we graag de nadruk leggen op de cyber security aspecten.

Technologie speelt een grote rol in het verbeteren van de kwaliteit van zorg en revalidatie. Systemen worden betrouwbaarder en goedkoper en voegen nieuwe kwaliteiten toe aan bestaande behandelmethoden. Technologie is echter ook een bedreiging. Er bestaat een kans dat we in ons leven te afhankelijk worden van en te veel beïnvloed worden door technologie. Er zijn veel risico’s op het gebied van veiligheid en privacy. Systemen kunnen gehackt worden waardoor er onvoorspelbare acties kunnen plaatsvinden. Deze cyber security uitdagingen zouden een plaats moeten krijgen in het ontwerpproces van de nieuwe producten, diensten en systemen. Misschien moet er een prominente rol komen voor design for safety en de rol van product gegenereerde data. De vraag is op welke manier dit georganiseerd kan worden?

We willen u uitnodigen om na te denken wat u zou willen delen tijdens deze bijeenkomst. Reacties kunnen eventueel van tevoren gemaild worden naar m.j.w.zijderveld@hhs.nl. Zoals u van ons gewend bent, zal er ook deze bijeenkomst een interactief moment in het programma opgenomen zijn om ervaringen, kennis, vragen en inspiratie met elkaar uit te wisselen.

Deze bijeenkomst is een coproductie van de lectoraten Smart Sensor Systems, Technologie voor Gezondheid, de faculteit IT & Design en de Betafactory.

Eind maart ontvangt u de uitnodiging met het programma en een aanmeldlink.

Gegevens

Datum:
april 18
Tijd:
4:15 pm - 9:00 pm

Locatie

De Haagse Hogeschool Delft
Rotterdamseweg 137
Delft, 2628 AL
+ Google Maps
Website:
www.dehaagsehogeschool.nl