Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Intreerede John Bolte, lector Smart Sensor Systems

februari 1 @ 2:00 pm - 6:00 pm

John Bolte is sinds september 2016 lector Smart Sensor Systems aan De Haagse Hogeschool. Daarnaast is hij al 15 jaar werkzaam bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) als natuurkundige en epidemioloog.

Op donderdag 1 februari houdt hij zijn intreerede “Voorkomen door voorspellen: weet wat je meet”.

Het lectoraat Smart Sensor Systems bij de Faculteit Technologie, Innovatie & Samenleving houdt zich bezig met combinaties van sensoren en sensornetwerken. Of het nu gaat om het meten van milieublootstellingen en gezondheidseffecten voor mensen, het bestuderen van groeiparameters in de kas, of het ontwikkelen van autonoom rijdende voertuigen, het doel is om mensen en apparaten te helpen de juiste beslissingen te nemen. Predictie en preventie zijn de kernwoorden van het lectoraat, met de stad als belangrijkste speelveld. Tijdens dit minisymposium zullen de drie onderzoekslijnen Smart Health, Smart Safety en Smart Acquisition and Control worden gepresenteerd. Het lectoraat zet de smart sensor systems in ten behoeve van het thema Gezond Blijven. Hierbij staan metingen aan (milieu)blootstelling, voeding, ondernomen activiteiten en gezondheid centraal. Met deze metingen worden predictiemodellen gebouwd om op tijd maatregelen te kunnen nemen ter voorkoming van nadelige gezondheidseffecten en uitval. Dat geldt zowel voor levende wezens in hun dagelijkse omgeving in de onderzoekslijn Smart Health als voor (arbeids)veiligheid en machine health in de industriële omgeving in de onderzoekslijn Smart Safety.

In Smart Acquisition and Control wordt zowel kennis ontwikkeld om optimale metingen in tijd en ruimte te doen, als voor het verzenden, verwerken en analyseren van big data en het automatisch beslissen op basis van sensormetingen. Zo worden in het LearningLab Urbinn duurzame en autonoom rijdende voertuigen ontwikkeld. Voertuigen die zowel voor het laatste stukje reizen van personen en goederen zorgen als voor efficiënte overslagsystemen. Al deze ontwikkelingen dragen bij aan een bereikbare, schone en gezonde stad. U bent van harte uitgenodigd om dit minisymposium en de intreerede van John Bolte bij te wonen.

Meld u nu aan via deze link​. Aanmelden kan t/m 28 januari. De intreerede is donderdag 1 februari ook via deze livestream​ te bekijken.

Programma

14.00 – 14.25 : Ontvangst/inloop + demonstraties van projecten

14.25 – 14.30 : Opening door Drs. Nellie van de Griend, faculteitsdirecteur Technologie, Innovatie & Samenleving – De Haagse Hogeschool

14.30 – 14.45 : Inleiding door Mr. Leonard Geluk, voorzitter College van Bestuur – De Haagse Hogeschool

14.45 – 15.10 : “Uitdagingen in het milieu-gezondheid onderzoek; meten aan en in het lichaam” door Prof. Dr. Erik Lebret, hoogleraar Environmental Health Impact Assessment aan het Institute for Risk Assessment Sciences van de Universiteit Utrecht, en Chief Science Officer Integrated Risk Assessment aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

15.10 – 15.35 : “Geavanceerde persoonlijke dosimetrie, blootstellingskaarten en IoT-onderzoek” door Prof. Dr. Wout Joseph, professor Experimental Characterization of wireless communication systems aan de WAVES groep van de Universiteit Gent / IMEC

15.35 – 16.00 : “Smart mobility: onbemande voertuigen op een containeroverslagterrein die communiceren via een private LTE (4G) netwerk” door Cris van Dalen, account manager Managed & Mobile Solutions bij RadioAccess, een Koning & Hartman onderneming

16.00 – 16.15 : Pauze

16.15 – 17.00 : Intreerede

17.00 – 18.00 : Netwerkborrel + demonstraties van projecten

Gegevens

Datum:
februari 1
Tijd:
2:00 pm - 6:00 pm

Locatie

De Haagse Hogeschool Hoofdlocatie Den Haag
Johanna Westerdijkplein 75
Den Haag, 2521 EN Nederland
+ Google Maps
Website:
www.hhs.nl