INNOVATIEF VOEDINGSTEAM WINT SENSOR DATA CHALLENGE

 In Nieuwsbericht, Uncategorized

Ingrediënten en porties van voeding bepalen via een 3D-reconstructie met een camera. En een internet-scraper (soort automatische web-informatieverzamelaar) rondom recepten. Het ‘voedingsteam’ won met deze ideeën de Sensor Data Challenge op 23 en 24 november bij het CBS in Den Haag. In januari geven de winnaars een presentatie op het RIVM. Het RIVM organiseerde de Sensor Data Challenge samen met het Centraal Bureau voor de Statistiek, De Haagse Hogeschool en de Universiteit Utrecht. Het doel was om tot innovatieve manieren te komen om gezondheid en gedrag van mensen te meten.

Nacht niet slapen
Vijf teams van studenten werkten hier twee dagen en een nacht aan. Twee teams werkten aan beweging, twee aan cognitie (beginnende dementie) en een team werkte aan het beter meten van de voedingsinname. De studenten stortten zich met veel enthousiasme en inzet op deze uitdagingen. Er was amper tijd voor de lunch en velen sliepen de hele nacht niet.

Voeding
Het winnende team was het voedingsteam. Zij leverden een indrukwekkende prestatie door voor alle bekende problemen (Hoe bepaal je de portiegrootte? Wat zit er in een lasagna?) een oplossingsrichting te geven.
Zoals ingrediënten en porties van voeding bepalen via een 3D-reconstructie met een camera. En ze bedachten een internet-scraper (soort automatische web-informatieverzamelaar) rondom recepten. Het RIVM-innovatieteam van de Voedselconsumptiepeiling vindt de ideeën veelbelovend.

Beweeggedrag
Tweede werd het team van De Haagse Hogeschool dat met behulp van bewegingssensoren, een hartslagmeter, GPS en UV-sensor, de mogelijkheden liet zien om het beweeggedrag van mensen te meten, inclusief waar ze dit doen, voor hoe lang en welke activiteit.

In januari geven de winnaars van het voedingsteam een presentatie op het RIVM.

Recent Posts