Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Bijeenkomst Data, Innovatie & Gezondheid

april 18 @ 4:15 pm - 9:00 pm

Technologie speelt een grote rol in het verbeteren van de kwaliteit van zorg en revalidatie. Systemen worden betrouwbaarder en goedkoper, en voegen nieuwe kwaliteiten toe aan bestaande behandelmethoden. Technologie is echter ook een bedreiging. Er bestaat een kans dat we in ons leven te afhankelijk worden van en te veel beïnvloed worden door technologie. Er zijn veel risico’s op het gebied van veiligheid en privacy. Systemen kunnen gehackt worden waardoor er onvoorspelbare acties kunnen plaatsvinden. Deze cyber security uitdagingen zouden een plaats moeten krijgen in het ontwerpproces van de nieuwe producten, diensten en systemen. Misschien moet er een prominente rol komen voor design for safety en de rol van product gegenereerde data. De vraag is op welke manier dit georganiseerd kan worden.

Programma:

16.15 – 16.45 uur            Inloop
16.45 – 16.50 uur            Welkom door Mirjam Zijderveld, programma manager Technologie voor Gezondheid – De Haagse Hogeschool
16.50 – 17.00 uur            Introductie door Nellie van de Griend, faculteitsdirecteur Technologie, Innovatie & Samenleving
17.00 – 18.00 uur            Sprekers:

  • Project Healthy Cyber Security
    Lisanne Slot, projectleider Centre of Expertise Cyber Security – De Haagse Hogeschool
  • AVG als unique selling point (nieuwe privacywetgeving)
    Sandra Nascimento, arbeidsjurist, werkzaam bij Ministerie van Binnenlandse Zaken

Heeft u een specifieke vraag over de consequenties van AVG in uw organisatie, dan kunt u ons vooraf mailen, zodat Sandra daar eventueel in haar presentatie of anders in de pauze op in kan gaan.

18.00 – 18.30 uur            Food for thought + presentaties studentenprojecten en resultaten hackathon
18.30 – 20.00 uur            Verdiepingssessies
20.00 – 20.30 uur            Wrap-up
20.30 – 21.00 uur            Netwerkborrel + presentaties studentenprojecten en resultaten hackathon

Tijdens de verdiepingssessies gaan we aan de slag met stellingen. We willen u uitnodigen om alvast na te denken over de volgende stelling:

“Ik vind het belangrijk dat ik de beste zorg krijg en dat de zorgverlener bij mijn gegevens kan!
Integriteit en beschikbaarheid van zorggegevens zijn belangrijker dan de privacy van de patiënt.”

In de pauzes zullen studenten de resultaten laten zien van hun projecten en de bedachte innovaties van de recent georganiseerde hackathon Tech4Health.

Locatie:
De Haagse Hogeschool Delft
Rotterdamseweg 137
2628 AL  DELFT

Deze bijeenkomst is een coproductie van de lectoraten Smart Sensor Systems en Technologie voor Gezondheid, het onderzoeksplatform Kwaliteit van Leven, de faculteit IT & Design en Betafactory.

U kunt zich hiervoor aanmelden t/m 16 april via deze link. Stuur deze uitnodiging vooral door aan belangstellenden binnen uw eigen netwerk of organisatie.

Gegevens

Datum:
april 18
Tijd:
4:15 pm - 9:00 pm

Locatie

De Haagse Hogeschool Delft
Rotterdamseweg 137
Delft, 2628 AL
+ Google Maps
Website:
www.dehaagsehogeschool.nl