Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Bijeenkomst Technologie voor Gezondheid “Innovatie in behandelingsmethoden”

april 1 @ 4:45 pm - 9:00 pm

“Innovatie in behandelingsmethoden”: ervaar de wereld van de selectieve smaaksturing

Graag nodigen we u uit op maandag 1 april aanstaande voor een ontdekkingstocht in de perceptie van eten en drinken. U bent van ons gewend dat de bijeenkomsten in Delft zijn, dit keer zijn we echter te gast bij de opleiding Voeding en Diëtetiek op onze hoofdvestiging in Den Haag en kunnen we gebruik maken van de mooie kookruimte die daar aanwezig is.

Bij voeding voor ouderen en mensen onder een oncologische behandeling zien we veel problemen bij het eten en drinken. In de strijd tegen ondervoeding en ter bevordering van welbevinden wordt er momenteel gewerkt aan een gastrologische benadering die wetenschappelijk onderbouwd is. Gepersonaliseerde voeding op basis van selectieve smaaksturing is daar onder andere een voorbeeld van. Eric van Reenen (Chef Gastro-engineering i.o. ) neemt u mee in deze wereld. U ontdekt wat er nu al mogelijk is op dit gebied. Er zijn echter nog genoeg uitdagingen over en daar hebben we u voor nodig. We hopen met elkaar tijdens deze interactieve bijeenkomst technische, bedrijfskundige, organisatorische, sociaal-psychologische en medische uitdagingen te kunnen benoemen en mogelijkheden te verkennen om op multidisciplinaire basis gezamenlijk te werken aan innovaties en oplossingen. In het programma besteden we specifiek aandacht aan kauw- en slikproblemen, waarbij o.a. de viscositeit van de voeding van prominent belang is. Daarnaast wordt ingegaan op effecten van veranderde smaakperceptie binnen de oncologie. Vervolgens gaan we met deze thema’s aan de slag in een kookworkshop. Tijdens de interactieve ontdekkingstocht smaaksturing vinden er table top demonstraties plaats van viscositeitmeting, spectrometing en 3D-printen van voeding.

Locatie:
De Haagse Hogeschool
Johanna Westerdijkplein 75
2521 EN  Den Haag

Deze bijeenkomst is een coproductie van de lectoraten Smart Sensor Systems en Technologie voor Gezondheid, het onderzoeksplatform Kwaliteit van Leven, Onderzoeks- en Innovatiecentrum Voeding & Diëtetiek en VanderHoekPhotonics.

Aanmelden:
U kunt zich hiervoor aanmelden t/m 29 maart via deze link. Wij hopen u de 1e te mogen begroeten.

 

Programma:

Tijd Activiteit Ruimte
16.30 – 16.45 uur Ontvangst Atrium begane grond
16.45 – 17.00 uur Inloop met welkomstdrankje Slinger 5.84 (5e etage)
17.00 – 17.05 uur Welkom door Mirjam Zijderveld,

programma manager Technologie voor Gezondheid – De Haagse Hogeschool

Slinger 5.84 (5e etage)
17.05 – 17.40 uur Sprekers Slinger 5.84 (5e etage)
Jacqueline LangiusHoofd Onderzoeks- en Innovatiecentrum

Voeding & Diëtetiek – De Haagse Hogeschool

“Oncologie en voedingsgerelateerde klachten”

Eric van Reenenchef Gastro-engineering i.o.

“Hoe om te gaan met verstoorde smaakperceptie?”

17.40 – 17.45 uur Verplaatsing naar Slinger 7.94
17.45 – 18.15 uur Food for thought Slinger 7.94 (7e etage)
18.15 – 20.15 uur Interactieve ontdekkingstocht smaaksturing Slinger 7.94 (7e etage)
20.15 – 20.30 uur Panelgesprek Slinger 7.94 (7e etage)
20.30 – 21.00 uur Netwerkborrel Slinger 7.94 (7e etage)

Gegevens

Datum:
april 1
Tijd:
4:45 pm - 9:00 pm

Locatie

De Haagse Hogeschool Hoofdlocatie Den Haag
Johanna Westerdijkplein 75
Den Haag, 2521 EN Nederland
+ Google Maps
Website:
www.hhs.nl