Door regelmatig met de student te evalueren en verbindingen te leggen met het bedrijfsleven en multidisciplinair onderwijs aan te bieden, worden zelfstandige ingenieurs gecreëerd die betrokken zijn bij het curriculum. Die met onderzoekende houding binnen een internationale context werkzaam zijn in het werkveld.

De 13 opleidingen van de faculteit TIS worden in het onderwijs en onderzoek met elkaar verenigd. De Betafactory legt de link met het bedrijfsleven en de opleidingen. De opleidingen zijn verdeeld over twee vestigingen:

Dit sluit echter niet uit dat ook de andere disciplines van De Haagse Hogeschool bij het oplossen van de onderzoeks- en ontwikkelingsvragen worden betrokken. Zo kunnen opleidingen als Recht, Communicatie, Marketing, Accountancy en vele andere bij de projecten een rol spelen.

De Betafactory levert ook een bijdrage aan de onderwijsontwikkeling en uitvoering. Om meer studenten te betrekken bij het onderwijs is de sprokkelminor ‘Learning Labs’ ontwikkeld. In deze minor worden de studenten begeleid en gestimuleerd om op hoog niveau binnen een ‘Learning Lab’ te kunnen functioneren. Naast het onderzoeken, ontwerpen en het uitvoeren van een opdracht krijgen zij ondersteunend onderwijs in technische kennis en vaardigheden. Het opleidingsspecifieke deel van de minor wordt vraaggestuurd uitgevoerd. De student beschrijft hier zelf zijn leerdoelen en de onderwerpen waar hij zich in wil verdiepen. Zijn onderwijsprogramma wordt daarop aangepast.