Voortbordurend op het succesvolle congres “Radical Innovations for Health” organiseerde het Expertisecentrum TIS Delft op woensdagavond 12 november in samenwerking met Ngi-Ngn (Platform voor IT-professionals) de bijeenkomst “Process Mining in de zorg”. De bijeenkomst stond in het teken van het onderwerp ‘Big Data’. De actuele tool Proces Mining speelt hier mooi op in. Process Mining geeft met één druk op de knop zicht op het werkelijke verloop van complexe zorgprocessen, door gebruik te maken van de schat aan informatie die in allerlei ICT-systemen te vinden is.

Na een lezing met uitleg over het instrument Proces Mining, kwam er veel energie los bij de discussie in subgroepjes. De discussie spitste zich toe op het toepassen van Proces Mining bij het optimaliseren van het behandelproces bij darmkanker. De moderatoren Hidde Duivenvoorden, Tobias Disse, Rini la Gasse, Reinier Olthof, Rudi Niks en Gitte Kloek speelden een belangrijke rol hierin.

De avond was succesvol waarbij nieuwe zienswijzen over het gebruik van Proces Mining zijn gedeeld. Deze bijeenkomst was de eerste in een reeks van vervolgactiviteiten naar aanleiding van het congres “Radical innovations for health”. Een korte sfeerimpressie en de gegeven presentaties vindt u hieronder.

PRESENTATIES

> Presentatie: Voorbereiden data

> Presentatie: Process mining in de zorg