Bezoek delegatie Nigeria

Op vrijdag 15 september waren Betafactory en het HighTechCentreDelft (HTCDelft) onderdeel van de studiereis van ITF-NECA, een Nigeriaanse delegatie van werkgevers, opleiders en de overheid.

De Nigeriaanse delegatie wilde tijdens dit bezoek meer te weten komen over hoe wij de aansluiting van het technisch onderwijs hebben laten aansluiten op de behoefte vanuit de arbeidsmarkt. Zij kozen voor de regio Delft, omdat deze regio op dit terrein ver gevorderd is. Technische onderwijsinstellingen liggen hier dicht bij elkaar en bedrijven slagen er als geen ander in om samen met de onderwijsinstellingen het technisch beroepsonderwijs voortdurend te ontwikkelen. Delft mag in een adem worden genoemd met Rijndelta en Brainport, innovatieve economische kernregio’s van wereldformaat. Betafactory en HTCDelft zijn in de regio belangrijke spelers als het gaat om het koppelen van bedrijfsprojecten aan leerprogramma’s van De Haagse maar ook ROC Mondriaan.

Wethouder Ferrie Förster heette de delegatie welkom en Marcel van Wijk en Peter Bons leidden hen vervolgens door de hightech werkplaatsen van HTCDelft en Betafactory.