Technasium bij CLD & ISW Hoogeland

Sabine Eijlander & Richard Mens, Betafactory – Niet alleen bij ons is het schooljaar alweer in volle gang, maar ook op de middelbare scholen. Richard Mens en ik zijn afgelopen vrijdag beiden bij tussenpresentaties van Technasium opdrachten geweest. Richard bij het Christelijk Lyseum Delft en ik bij het ISW Hoogeland.

Richard is bezig met de auto van de toekomst. In Betafactory 16 aan de Abstwoudseweg ontving hij aan het begin van het schooljaar drie brugklassen van het CLD. In een bedrijfspresentatie over URBINN werden de projectgroepjes in spe geïnformeerd over de opdracht. Vrijdag 6 oktober gaat Richard samen met twee studenten van Urban Innovations de tussenpressentaties afnemen om de meest kansrijke ideeën een go te geven.

Op het ISW werken drie 2e klassen, zowel havo als atheneum, aan het ontwerpen van een multifunctioneel meubel voor in een studentenwoning. Deze opdracht is een aantal jaar geleden ontstaan in het learning lab Nieuw Delft. De uitdaging ligt dit jaar bij het combineren van de functies en wat minder op het inrichten van de gehele kamer.  

Na de introductie van de opdracht een aantal weken geleden zijn de scholieren aan de slag gegaan met het opstellen van een Programma van Eisen en Wensen, het afnemen van een enquête en een excursie naar IKEA. Met al deze input slaan ze aan het ontwerpen. Het is heel leuk om te zien dat iedere groep van 3/4 scholieren de opdracht op hun eigen manier benaderen. Sommigen weten in les 1 al wat ze gaan maken. Zelfs nog voordat ze een PvE hebben gemaakt en een enquête. Terwijl anderen juist heel strak het PvE aanhouden en bijna geen ontwerpvrijheden durven te nemen. Over een aantal weken zijn de eindpresentaties, hopelijk kunnen wij na afloop daarvan nog wat beelden met jullie delen.