Nieuwsberichten

Erasmus+ Capacity Building aanvraag faculteit TIS over gelijkspanningsonderwijs in Europa en Zuid-Afrika toegekend

De Haagse Hogeschool heeft, in samenwerking met 6 Europese en 7 Zuid-Afrikaanse universiteiten meer dan een jaar hard gewerkt aan een omvangrijke Europese subsidieaanvraag. Vertegenwoordigers van alle samenwerkingspartners kwamen in oktober vorig jaar nog naar De Haagse Hogeschool om met de aanvraag aan de slag te gaan. Begin augustus kwam het loon naar werken: de Erasmus+ Capacitiy Building subsidie van €1.000.000,- is gehonoreerd. Het is de eerste keer dat De Haagse Hogeschool een dergelijk omvangrijke Europese consortiumaanvraag als penvoerder gehonoreerd krijgt.

Lees meer

European Innovation Academy

De winnaars van de Hackathon Tech4health ontwerpen producten als tracker voor emoties en planning voor kinderen met autisme, wearable voor zwangeren om baby en moeder te monitoren (o.a. hartslag en bloeddruk), Museumervaring voor blinden verbeteren door realistisch namaken na 3D scan van tentoongestelde items. En daar is natuurlijk Nextstep het product dat op de Hackathon is ontworpen. Zelfstandig blijven traplopen met het ontwerp van de groep van Tom , Mohammed, Clemens, Luuk en de Canadese Nicolette.

Lees meer

Terugkoppeling bijeenkomst Data, Innovatie & Gezondheid

We kijken terug op een inspirerende bijeenkomst Data, Innovatie & Gezondheid op 21 juni jl. De eerste presentatie van Tobias Disse over blockchain mondde uit in een levendige discussie. Dat zette de toon voor de rest van de bijeenkomst, waarbij duidelijk interesse bleek bij de deelnemers. Tobias, Rogier van de Wacht en Bas Houtepen hebben ons meegenomen in hun expertisegebied blockchain, smart health wearables en cyber security.

Lees meer

Formula Cruisers in de startblokken

In de afgelopen twee jaar werkten zo’n 160 studenten uit Nederland en Europa aan een bijzonder project van De Haagse Hogeschool in Delft. Samen deelden zij een droom: het bouwen van een elektrische raceauto. Bij de faculteit Technology, Innovation & Society (TIS) konden studenten uit alle disciplines hun steentje bijdragen aan de bouw van deze Formula Cruiser. Vol trots presenteerde het team op 12 juni het eindresultaat. In de komende weken zal deze auto doen waarvoor hij gemaakt is: racen. De Formula Cruiser staat deze week in de startblokken tijdens de EVO Days in Hasselt en over twee weken bij de Formula Student-competitie in Silverstone in Engeland.

Lees meer

Just a moment with.. Laura Tudorie (URBINN)

Laura Tudorie, 23, comes from University Politehnica of Bucharest in Romania and studies on the EPS Urbinn programme. This sustainable vehicle project looks at solving issues of congestion and pollution with innovative mobility devices in the urban environment for 2025.

Lees meer

Terugblik International Festival of Technology

Afgelopen week stond de campus in Delft in het teken van het International Festival of Technology. 3 dagen lang viel er van alles te beleven rondom technologie en werden en activiteiten met en door de verschillende partners georganiseerd. Het thema van dit jaar was Boost your Senses.

Lees meer

Just a moment with.. Hugo Martinez from The Formula Cruisers

Fernando Alonso brought me here. I really look up to him. Because of him I want to be a Formula One engineer one day. I was studying Mechanical Engineering in Valencia when I read about the project that was going on at THUAS and I really liked it. I knew I could do something different than what I had learned in Spain so far. Instead of working on a project on my own, I got the opportunity to work together with students from countries all over the world. We are making an electric car together. That car is important of course, but also being in The Netherlands is a nice change of scene. The campus is so different: it’s green and everything here just breathes innovation.

Lees meer

Kick-off Medical Delta Living Lab Care Robotics

Donderdag 11 mei j.l. vond bij de zorginstelling Pieter van Foreest, locatie De Bieslandhof, de kick-off meeting plaats van het Medical Delta Living Lab Care Robotics. De Haagse Hogeschool, de TU Delft, het LUMC, Pieter van Foreest en Reinier de Graaf Ziekenhuis hebben tijdens de bijeenkomst de intentie uitgesproken om tot een verdergaande samenwerking te komen, die uiteindelijk zal resulteren in de oprichting van het Medical Delta Living Lab Care Robotics.

Lees meer

Bier en kaas maken bij opleiding Process & Food Technology

Onze studenten van Process & Food Technology leren in hun eerste studiejaar hoe zij bier moeten brouwen. Deze week zijn er ongeveer 70 studenten bezig met het maken van bier. Bier wordt gemaakt door de zetmelen van gerstemout om te zetten in vergistbare suikers, gebruik makend van de in de gerst aanwezige enzymen. Dit suikerhoudend water wordt gekookt met hop, om smaak en aroma’s aan het bier te geven. Hierna wordt gist toegevoegd, welke de suikers omzet in alcohol en CO2, waarbij afhankelijk van de gist smaakstoffen worden gevormd, welke het bier haar karakteristieke smaak geeft.

Lees meer

Burgemeester Marja van Bijsterveldt en wethouder Aletta Hekker bezoeken Betafactory en HTCDelft

Burgemeester van Bijsterveldt en wethouder Aletta Hekker bezochten op donderdag 13 april de innovatieve werkplaatsen van de Betafactory en HighTechCentreDelft. Doel van het bezoek was om de burgemeester en wethouder te laten zien hoe het in deze innovatieve werkplaatsen toegaat en de samenwerking tussen onderwijsinstellingen, hightech bedrijven en de overheid tot mooie projecten leidt.

Lees meer

Farewell party for students leaving the ‘Living Labs’ projects in the Betafactory

On Thursday April 20th we said goodbye to about twenty students leaving the Formula Student, Urban Innovations, Monibot-X and Technology for Health projects. This did not go by unnoticed. During a informal ceremony the lectures expressed their thanks for the cooperation and the excellent results achieved in the projects and on a personal level. This quarter was an all time record if its comes to number of students participating the ‘Living Labs’ projects in the Betafactory. About 45 students from five European countries participated in the Minor ‘Living Labs’ or minor International Project 1.

Lees meer