Nieuwsberichten

Wrap Up Symposium Smart Manufacturing and Robotics

On Wednesday, April 12th, colleagues of the departments of Mechanical Engineering and Mechatronics and Betafactory organized the symposium “Inspiring education for today’s smart manufacturing and robotics!” Due to the large turn-up of about 100 guests, the symposium was a good platform to inspire students, faculty, SME and research institutes to cover the wide base of interesting fields in which to apply smart manufacturing. These ranged from greenhouse automation to big data for machine maintenance.

Lees meer

Terugkoppeling projectenbeurs 04/04

We kijken terug op een succesvolle projectenbeurs. Afgelopen dinsdag waren er 30 deelnemers in het HighTechCentreDelft aanwezig. Van de bedrijven waren oa Prysmian, Accenda, Haagse Zwam en VP Instruments aanwezig. Voorafgaande aan de beurs hielden Reinier Kuijk van Koning & Hartman en Emiel van Setten van Kanoepack een presentatie over hun goede ervaringen met De Haagse Hogeschool.

Lees meer

TBK studentenbedrijf Moods wint regiofinale ZH van Jong Ondernemen!

Afgelopen zaterdag stonden 12 studentenbedrijven van TBK met 30 bedrijfjes van andere scholen met hun producten op de marktdag van Jong Ondernemen op de Pier in Scheveningen. Van onze 12 deelnemers, maakten er na een 1e voorronde maar liefst 5 teams nog kans op een direct ticket naar de halve finale. Op vrijdag 19 mei a.s. zullen de landelijk beste 12 teams op het hoofdkantoor van ABN Amro in Amsterdam strijden om een finaleplaats.

Lees meer

Docent Thijs Brilleman haalt de echte wereld het klaslokaal in

Afgelopen zaterdag 1 april was het zover, de landelijke verkiezing ‘Docent van het Jaar’ in de Jaarbeurs in Utrecht. Georganiseerd door het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO).
Veel hogescholen en universiteiten hebben al eigen docenten van het jaar, maar het is de derde keer dat deze landelijke verkiezing wordt gehouden.
Eén van de vijf genomineerde was Thijs Brilleman (docent Werktuigbouwkunde/Minor Smart Manufacturing & Robotics) van de faculteit Technologie, Innovatie & Samenleving Delft.
Uiteindelijk ging de prijs welverdiend naar Marc van Mil van de Universiteit van Utrecht.

Lees meer

Geslaagde tweede editie van de Hackathon Tech4Health!

Het is vrijdag 24 maart en nog geen 18:00 uur. De eerste deelnemers van de Hackathon Tech4Health stromen binnen. Iets meer dan 30 studenten van verschillende opleidingen zoals Technische Bedrijfskunde, Industrieel Product Ontwerpen, Mechatronica en Bewegingstechnologie deden mee.

Lees meer

Winnaar Hackathon CO2reductie Food Mood met slimme recepten!

Zes teams streden op 10 en 11 maart tijdens de Hackathon CO2reductie om de eer en een prijs ter waarde van €1500,-. De jury riep Food Mood uit als winnaar van deze eerste hard- en software hackathon. Zij speelden met hun idee op een creatieve manier in op het actuele thema voedselverspilling. Volgens het winnende team verspillen wij per persoon ongeveer 50 kg voedsel per persoon per jaar.

Lees meer

4 april: Projectenbeurs blok 4

Om bedrijven te ondersteunen in innovatie/verbetering en om het onderwijs actueel en uitdagend te maken zijn we altijd opzoek opdrachten/innovatieve vraagstukken waar onze studenten hun tanden in kunnen zetten. Deze matchmaking organiseren we in de vorm van een projectenbeurs die wordt georganiseerd in de vorm van een beursvloer.

Lees meer