Nieuwsberichten

Jaarcongres van de Vereniging van Gemeentesecretarissen

Op donderdag 15 september was De Haagse Hogeschool op verschillende manieren betrokken bij het jaarcongres van de Vereniging van gemeentesecretarissen (VGS). Kring Haaglanden, waaronder Delft, was gastheer en bood aan 200-250 deelnemers het programma aan. Het congresthema was ‘Innoveren begint bij jezelf’, en al snel stond een werkbezoek bij de Delftse aanpak: Betafactory / HighTechCentreDelft hoog op het wensenlijstje.

Lees meer

Automatic Wheelchair op WoTS 2016

Hallo, wij zijn Niels, Michael, Stef, Thomas en Timo van Mechatronica op de Haagse Hogeschool in Delft. Op deze studie leer je met automatiseringssystemen om te gaan en deze zelf te ontwerpen. Hierbij is het belangrijk om veel technische kennis te hebben over verschillende vlakken. Programmeren, elektronica, sensoren en mechanische systemen zijn hierbij zeer belangrijk. Voor ons is de grootste uitdaging altijd om systemen te versimpelen voor mensen. Hierbij kan worden gedacht aan een lasrobot in een fabriekshal om auto’s in elkaar te lassen, maar ook aan een applicatie op je telefoon om je hartslag te controleren.

Lees meer

Innovatietop komt naar Den Haag

De How To Get There Summit geïnitieerd door Minister Kamp en Neelie Kroes is dé plek waar innovatief Nederland samenkomt om van elkaar te leren en om zaken te doen met startups/scaleups. Op 17 november vindt dit grootse innovatie-evenement plaats op De Haagse Hogeschool waar ruim 2500 innovatieprofessionals, groeiondernemers, investeerders, bestuurders en startups samen sneller innoveren. Wethouder Karsten Klein en Jan Lintsen, bestuurslid van De Haagse Hogeschool, hebben vandaag de How To Get There Summit officieel verwelkomt in Den Haag samen met projectleider Jurgen Nieuwenhuijsen, Commercieel Directeur Erasmus Centre for Entrepreneurship.

Lees meer

Weer meer aandacht voor Gelijkspanning in onderzoek en onderwijs

Op 20 juli kreeg de opleiding Elektrotechniek goed nieuws van Regieorgaan SIA. In 2015 hebben diverse docent-onderzoekers het SIA-RAAK project ‘Gelijkspanning breng(t) je verder’ goed opgeleverd. SIA heeft daar op volgend de kans geboden om extra budget aan te vragen om in ons geval de doorwerking naar het onderwijs verder uit te voeren. SIA stelt ruim €9.000 beschikbaar aan de opleiding voor het actualiseren van het curriculum van Elektrotechniek. Dit met het uitgangspunt om in cursussen, practica en projecten meer gelijkspanning op te kunnen nemen. Dit kan via vermogenselektronica, Embedded Systems etc.

Op 5 juli 2016 kreeg de opleiding Elektrotechniek nog mooier nieuws: het CvB heeft toen besloten een aanvraag van de opleiding bij het innovatiefonds te honoreren. In deze aanvraag is een project uitgewerkt om vanaf juli 2016 tot en met februari 2017 met partners aan een ERASMUS+ voorstel te werken. In dit voorstel gaan Europese partners (onderwijsinstellingen uit Nederland, België en Duitsland) samen met diverse Zuid-Afrikaanse universiteiten curricula van opleidingen Elektrotechniek vergelijken en meer op elkaar afstemmen.

Lees meer

Hackathon KvK 2 – 3 september 2016

Ben je een ondernemer, zzp’er of student met kennis van ICT en data? Ga dan de uitdaging aan om tijdens de KvK Hackathon met vernieuwende oplossingen te komen voor vraagstukken op het gebied van gezondheid, veiligheid, bloemen en planten en smart shopping.

Lees meer

En de winnaars zijn…

Donderdagmiddag is voor de negende keer de Betafactory Award uitgereikt aan het studententeam dat het afgelopen semester het beste een project heeft uitgevoerd. Er waren 18 genomineerde teams van verschillende TIS opleidingen. Hieruit zijn de drie beste geselecteerd die een pitch mochten houden voor de jury.

Lees meer

Bezoek rioolwaterzuiveringsinstallatie Harnaschpolder

Éen van de onderzoeksgebieden van het lectoraat Stedelijk Metabolisme is afvalwater. In het kader daarvan bezocht een aantal kenniskringleden op 16 juni de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Delfluent in de Harnaschpolder in Den Hoorn. Eerst kregen we een openhartige, uitgebreide presentatie over de werking van de rioolwaterzuivering en vervolgens een rondleiding over de plant.

Lees meer

Letter to a future EPS student

First of all, let me introduce myself. My name is Aitor Vargas Vinacua and I am Mechanical Engineering student – hopefully I’ll be an engineer at the time you are reading this – from Vilanova i la Geltrú, a beautiful town near Barcelona, in Catalonia. I came to Delft, in the Netherlands, to study during the spring semester in 2016.

Lees meer