Cluster: studentbedrijf binnen ‘Jong Ondernemen’
Context: Technische Bedrijfskunde

De FestiFill is een product dat studenten Technische Bedrijfskunde hebben ontwikkeld in het kader van Jong Ondernemen. De Festifill is een waterzak voor festivalgangers waarmee ze gebruik kunnen maken van een unieke service. Deze service houdt in dat de waterzak gevuld kan worden met water zonder in een lange rij te hoeven staan. De waterzak kan gevuld worden door middel van een zogenaamde vulunit, deze unit is door de festivalgangers zelf te bedienen zodat het vullen versnelt. Daarmee kan men aanzienlijk besparen op personeelskosten.

De waterzak wordt gevuld doormiddel van een vulsysteem dat water via de onderkant van de waterzak naar binnen spuit. Het vulsysteem zit aangesloten op een water reservoir (leiding water of waterfles). Het systeem maakt gebruik van terugslagkleppen die ervoor zorgen dat er wel water in de zak kan stromen maar dat het water er niet uit kan. Een unieke vorm in de onderkant van de waterzak maakt het mogelijk dat de vulunit alleen op een bepaalde serie reageert.

De studenten hebben in eind 2013 met het studentbedrijf de derde prijs van de ABN-AMRO Company Launch Den Haag (een initiatief van Jong Ondernemen en ABN-AMRO) weten te bemachtigen.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *