Doel: optimalisatie van het huidige concept van de Flexsail door innovaties op toepasbaarheid, performance en esthetische uitstraling.
Cluster: multidisciplinair onderwijsproject
Opdrachtgever: Joost Zorgt

Als vervolg op een verkennend onderzoek dat studenten van de TU-Delft hebben uitgevoerd, werken studenten werktuigbouwkunde aan de verdere ontwikkeling van het ontwerp voor de zogenoemde ‘zwevende rolstoel’. De TU-studenten onderzochten de vraag of, en hoe, het mogelijk is een rolstoelveersysteem te bouwen dat er voor zorgt dat de rolstoelzitting stabiliseert zodat het uit de stoel zakken wordt geminimaliseerd en buitenrijden comfortabeler wordt ervaren.

Na dit theoretisch onderzoek zullen studenten Werktuigbouwkunde van De Haagse Hogeschool een vervolg geven aan de ontwikkeling en vormgeving van de rolstoel. De volgende stap is het inbouwen van het systeem op ware grootte. Het project van de Zwevende rolstoel is een multidisciplinair ontwerpproject waarin diverse ontwikkelvraagstukken zullen worden aangepakt en geoperationaliseerd. De verschillende expertisegebieden binnen de hogeschool, zoals lichtgewicht construeren, zullen in de loop van het project zich richten op specifieke deelprojecten.

Het theoretische vooronderzoek naar de zwevende rolstoel is in opdracht van Matchpoint uitgevoerd . Matchpoint inventariseert wensen van bewoners van Het Dorp op het gebied van kwaliteit van leven en het vergroten van hun zelfredzaamheid. Het Dorp is een bijzondere wijk in Arnhem voor mensen met een ernstige lichamelijke of meervoudige handicap. De behoefte aan verdere ontwikkeling van de rolstoel is groot. Zorgorganisatie Joost Zorgt heeft bij De Haagse Hogeschool het verzoek aangedragen de rolstoel verder te ontwikkelen.

Related Works

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *