Cargotrailer

Doel: De ontwikkeling van een voertuig dat zonder uitstoot en minimale overlast pakketten kan bezorgen in de binnenstad.
Cluster: Samenwerkingsproject

In 2012 is door Jort Nijhuis, PostNL en gemeente Delft een project gestart waarin een voertuig is ontwikkeld dat zonder uitstoot en minimale overlast pakketten kan bezorgen in de binnenstad. In 2014 is het eerste prototype opgeleverd: de Cargotrailer.

Het slimme ontwerp maakt de fiets geschikt voor gebruik in nauwe straten. De trailer kan maximaal 200kg aan vracht vervoeren. Voor PostNL zijn dat ongeveer 80 pakketten per keer. De trailer is smal ontworpen en kan los van de fiets worden gekoppeld, waardoor hij wendbaar is en zich makkelijk langs verschillende obstakels kan manoeuvreren. Bovendien heeft de Cargotrailer een kleine draaicirkel.

De cargotrailer is een trailer met elektrische ondersteuning die door een reguliere fiets voorgetrokken kan worden. Dit zorgt er voor dat er met gemak 30 kilometer per dag mee gereden kan worden.

De Cargotrailer is een samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en onderwijs. De Cargotrailer is volledig gerealiseerd in de Betafactory door studenten van TUDelft, Haagse Hogeschool en ROC Mondriaan. De projectleiding is verzorgd door Accenda.