LEERLINGBEZOEKEN VO-SCHOLEN

Bianca van Hooff, Ambassadeurs voor Techniek – Vorige week vonden er wederom 3 leerlingbezoeken van VO-scholen aan onze hogeschool plaats. Op 24 april ontvingen we het Montaigne Lyceum in de aula van TIS Delft voor een inspiratiesessie profielwerkstukken. 42 leerlingen VWO met NT-profiel gingen in gesprek met 8 studenten Werktuigbouwkunde en 1 studente Bewegingstechnologie. Leerlingen deelden hun idee mbt hun profielwerkstuk en ontvingen tips en vragen van hun klasgenoten en ambassadeurs/studenten. Geïnspireerd voor verdere aanpak of tot concretere hoofdvraag van hun onderzoek vertrokken ze na 1,5 uur weer naar huis.

Op 25 april vonden er in het kader van de Hogescholendag 2 parallelle workshops plaats. In Den Haag verzorgde Process & Food Technology de workshop ‘Joppiesaus’ maken voor 15 leerlingen van het Driestar College; in Delft hadden zich 24 leerlingen ingeschreven voor de workshop ‘Raceauto bouwen’ in de Betafactory. Onder leiding van 3 ambassadeurs en studenten van de opleiding PFT werd er heerlijke joppiesaus gemaakt, die werd genuttigd met een vers gebakken frietje. Ook werd de vertaalslag gemaakt naar het op grote schaal produceren van (dit soort) mayonaise.

Tijdens de workshop ‘Raceauto maken’ werd met veel enthousiasme gewerkt aan een zo snel mogelijke raceauto. Op de Derby-racebaan werd uitgevochten wie de theorie van rol- en luchtweerstand het best naar de praktijk had weten te vertalen.